Θέλετε να γίνετε Χορηγός;
Όσοι θέλουν να γίνουν χορηγοί μπορούν
να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210/3300006
Ιστορία της κλειδαριάς

Οι κλειδαριές και τα κλειδιά ήταν γνωστές πολύ πριν από τη γέννηση του Χριστού. Αναφέρονται συχνά στην παλαιά διαθήκη και στη μυθολογία. Στο βιβλίο Nehemiah, κεφάλαιο 3, δηλώνεται ότι «κατά επισκευή των παλαιών πυλών της πόλης της Ιερουσαλήμ [ πιθανώς το 445 Π.Χ. ] το οργανώνουν τις πόρτες έπ αυτού, και τις κλειδαριές έπ αυτού, και τους φραγμούς έπ αυτού?..».

Τον καιρό εκείνο οι κλειδαριές αποτελούνταν από ξύλο. Ήταν μεγάλες και ακατέργαστες στο σχέδιο ακόμα και σαν αρχή λειτουργίας τους ,ήταν ο πρόδρομος όμως των σύγχρονων κλειδαριών. Δεδομένου ότι οι κλειδαράδες είχαν σχέση και με την επεξεργασία μετάλλων, γρήγορα έγιναν απαραίτητοι για την τέχνη τους.

Προς τούτο κλήθηκαν να κάνουν τις κλειδαριές και τα κλειδιά για τα βασιλικά δικαστήρια για τις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης. Διακρίνονταν για την επιμελημένη υψηλή και ιδιαίτερα λεπτομερή διακόσμηση [κλειδιών και κλειδαριών ], που προσαρμόστηκε συχνά στο θρησκευτικό θέμα.


Το πρώτο βιβλίο έκδοσης του Σ.Α.Ε.Κ, είναι πλέον σε «κυκλοφορία» και επίσης τρία του αντίτυπα στολίζουν τα ράφια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Ο τίτλος του είναι Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ και διατίθενται από τα γραφεία του Σ.Α.Ε.Κ. Πρόκειται για μια ιστορική περιγραφή 173 σελίδων που αναφέρεται στην κλειδαριά και το κλειδί από την πρώτη στιγμή ως την σημερινή εξέλιξή τους, αλλά και την κοινωνικοπολιτιστική προσφορά τους δια μέσου των αιώνων!!!!! Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη συναδέλφου και όχι μόνον. Είναι δε και ένα αντιπροσωπευτικό δώρο για φίλους.


Αριστοτέλους 11-15
Αθήνα, 10432
1ος όροφος
Τηλ 210/3300006
fax 210/3300981
email saek@acsmi.gr
web www.saek.gr
Join our mailing list
όροι χρήσης
© 2013 saek.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων